FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran privremeno zatvorio ured Al-Jazeere

TEHERAN, 18. travnja 2005. (Hina/AFP) - Iranska je vlada odlučila uponedjeljak da će "privremeno zatvoriti" ured satelitske tv-mrežeAl-Jazeere u Teheranu koju optužuju za "subverziju" i poticanjeetničkih sukoba u kojima su tri osobe poginule, izjavio je za AFPiranski čelnik.
TEHERAN, 18. travnja 2005. (Hina/AFP) - Iranska je vlada odlučila u ponedjeljak da će "privremeno zatvoriti" ured satelitske tv-mreže Al-Jazeere u Teheranu koju optužuju za "subverziju" i poticanje etničkih sukoba u kojima su tri osobe poginule, izjavio je za AFP iranski čelnik.

"Obustava će trajati onoliko koliko je našim stručnjacima potrebno da istraže moguću ulogu mreže Al-Jazeere u poticanju subverzivnih elemenata da izazovu sukobe u gradu Ahvazu", glavnom gradu pokrajine Huzistan (na jugozapadu zemlje), kazao je Mohammad Husein Hoshvaght, glavni direktor ministarstva kulture i tijela koje nadzire strana glasila u Iranu.

Dodao je da očekuje "jasno obrazloženje" čelnika tv-mreže o izvješćivanju o sukobima, dok se iščekuje odluka o ponovnom otvaranju ureda.

U sukobima između Arapa u Ahvazu i redarstvenih snaga poginule su tri osobe, a više ih je ranjeno. Policija je tijekom sukoba uhitila dvjestotinjak ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙