FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinali ušli na konklavu u Sikstinsku kapelu

VATIKAN, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Rimokatolički kardinaliušli su u ponedjeljak u Sikstinsku kapelu u konklavu za izbornasljednika Ivana Pavla II., u skladu sa stoljetnom tradicijom koju suobilježile svečanosti, intrige i tajnovitost.
VATIKAN, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Rimokatolički kardinali ušli su u ponedjeljak u Sikstinsku kapelu u konklavu za izbor nasljednika Ivana Pavla II., u skladu sa stoljetnom tradicijom koju su obilježile svečanosti, intrige i tajnovitost.

Praćeni zborom koji je pjevao molitve na latinskom, 115 kardinala ušlo je u renesansnu kapelu, na čijem je stropu slavna Michelangelova freska Posljednji sud.

Jedan od njih postat će poglavar 1,1 milijarde rimokatoličkih vjernika i pokušati popuniti prazninu nakon nedavne smrti Ivana Pavla II., čiji je 26-godišnji pontifikat bio jedan od najdinamičnijih, ali i najspornijih u povijesti.

Kardinali su prisegu na latinskom najprije izgovorili zajedno, a potom ju je izrekao svaki od njih pojedinačno, polažući ruku na knjigu Evanđelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙