FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinali pozivaju vjernike na strpljenje

VATIKAN, 10. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kardinali Rimokatoličke crkve,koji će 18. travnja početi konklavu za izbor novog pape, u nedjelju suimali dan odmora i održali opći sastanak, a rimski vikar kardinalCamillo Ruini pozvao je u međuvremenu vjernike da ne budu nestrpljiviu očekivanju nasljednika Ivana Pavla II.
VATIKAN, 10. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kardinali Rimokatoličke crkve, koji će 18. travnja početi konklavu za izbor novog pape, u nedjelju su imali dan odmora i održali opći sastanak, a rimski vikar kardinal Camillo Ruini pozvao je u međuvremenu vjernike da ne budu nestrpljivi u očekivanju nasljednika Ivana Pavla II.

U nedjelju popodne na još jednoj misi žalovanja, kardinal Ruini, predsjednik talijanske biskupske konferencije, zatražio je od vjernika da ne budu "uzalud i suviše ljudski znatiželjni da prije vremena doznaju" tko će biti nasljednik Ivana Pavla II.

Ruini je u homisliji odao počast Ivanu Pavlu II., vidjevši u njegovom pogrebu simbol međunarodnog "jedinstva".

"Pripremamo se da dočekamo u molitvi, povjerenju i ljubavi onoga kojeg će nam Bog dati" za novog rimskog biskupa, dodao je Ruini.

Konklava će početi 18. travnja ali su se dotad kardinali odlučili na "medijsku šutnju" u vezi predstojeće konklave i sadržaja njihovih sastanaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙