FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rimu 140 kardinala: konklava počinje 18. poslijepodne

RIM, 7. travnja 2005. (Hina) - Konklava za izbor novoga pape, zakazanaza ponedjeljak 18. travnja, počet će poslijepodne u 16,30 sati,odlučili su u četvrtak na petoj općoj kongregaciji kardinali okupljeniu Rimu, izvijestio je u novinare šef Ureda za tisak Svete StoliceJoaqim Navarro-Valls.
RIM, 7. travnja 2005. (Hina) - Konklava za izbor novoga pape, zakazana za ponedjeljak 18. travnja, počet će poslijepodne u 16,30 sati, odlučili su u četvrtak na petoj općoj kongregaciji kardinali okupljeni u Rimu, izvijestio je u novinare šef Ureda za tisak Svete Stolice Joaqim Navarro-Valls.

Poslije molitve s kojom započinje svaki sastanak kardinala, oni koji su u srijedu navečer stigli u Rim prisegnuli su Apostolskom ustavu koji ih obvezuje na šutnju o događajima vezanima uz konklavu. Na današnjem se sastanku okupilo ukupno 140 kardinala.

Osim odluke o početku konklave, uoči koje će se kardinali sastati u dvorani za blagoslivljanje Apostolske palače te krenuti u procesiji prema Sikstinskoj kapeli gdje će biti održana, kardinali su delegirali Edmunda Szoka za organiziranja kovanja prigodnoga novca i tiskanje prigodne marke, posvećenih upražnjenom vatikanskom sjedištu, odnosno razdoblju od smrti Ivana Pavla II. do izbora njegova nasljednika.

Kardinali će primiti diplomatski zbor u srijedu, 13. travnja u 10 sati u dvorani Pavla VI., koji će u ime država izraziti sućut zbog smrti Ivana Pavla II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙