FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Misa za konklavu bit će otvorena svima

RIM, 12. travnja 2005. (Hina) - Misa koja će se održati na dan početkakonklave za izbor novoga pape biti će otvorena za sve vjernike,obznanjeno je u utorak u Vatikanu.
RIM, 12. travnja 2005. (Hina) - Misa koja će se održati na dan početka konklave za izbor novoga pape biti će otvorena za sve vjernike, obznanjeno je u utorak u Vatikanu.

Svi kardinali, biskupi, svećenici i "sav Božji narod prisutan u Rimu", moći će sudjelovati na misi s kojom će se otvoriti konklava 18. travnja, priopćio je ured za tisak Svete Stolice. Misu "za izbor rimskog pape", koja će započeti u ponedjeljak u 10 sati, predvodit će kardinal Joseph Ratzinger, dekan kardinalskog zbora.

Konklava će započeti procesijom u 16,30 sati, kada će kardinali koji imaju pravo birati i biti izabrani, njih za sada 115 (dvojica su otkazala dolazak u Rim zbog bolesti) s manje od 80 godina života, krenuti iz dvorane blagoslivljanja prema Sikstinskoj kapeli, a ispred njih će biti nošeni križ i knjiga Evanđelja. U Sikstinskoj kapeli će svi prisegnuti i zatim će se otvoriti konklava na kojoj će se birati novog 265. papu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙