FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemski župan primio veleposlanike Nizozemske i SCG-a

VUKOVAR,17. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šaferprimio je danas veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore, LionelaStrenghrarta Veera i Milana Simurdića, s kojima je razgovarao oprojektima vezanima uz hrvatsko-srpskocrnogorsku prekograničnusuradnju, priopćeno je iz ureda vukovarsko-srijemskog župana.
VUKOVAR,17. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer primio je danas veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore, Lionela Strenghrarta Veera i Milana Simurdića, s kojima je razgovarao o projektima vezanima uz hrvatsko-srpskocrnogorsku prekograničnu suradnju, priopćeno je iz ureda vukovarsko-srijemskog župana.

U priopćenju se navodi kako je župan Šafer upoznao veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore s projektom razminiranja hrvatsko-srpskocrnogorske granice te da je u vezi s time "postignut dogovor Hrvatske i Srbije i Crne Gore oko zajedničkog nastupa prema fondovima Europske unije".

Veleposlanici su upoznati i s nastojanjima da se otvori granični prijelaz Strošinci-Jamena i granični riječni prijelaz Vukovar-Vajska između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, stoji u priopćenju te se dodaje kako je govora bilo i o "projektu multietničke televizije koja bi program emitirala iz Vukovara te projektu izgradnje biciklističkih staza uz Dunav".

Nizozemski veleposlanik Lionel Strenghrart Veer "pokazao je veliku zainteresiranost da navedene projekte kandidira Ministarstvu vanjskih poslova Nizozemske, a predložio je i dolazak nizozemskih turista koji bi promovirali projekt biciklističkih staza", ističe se.

U priopćenju se također navodi kako je veleposlanik Lionel Strenghrart Veer tijekom razgovora "predložio da nizozemska vlada kupi skelu kojom bi se uspostavio prekodunavski promet između Vukovara i Vajske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙