FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić o obnovi i razvoju Vukovara

VUKOVAR,30. ožujka(HINA) - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić, nadanašnjoj je konferenciji za novinare koju je organizirao vukovarskiSDP, ocijenio kako Zakon o Vukovaru nije u potpunosti ispunioočekivanja.
VUKOVAR,30. ožujka(HINA) - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić, na današnjoj je konferenciji za novinare koju je organizirao vukovarski SDP, ocijenio kako Zakon o Vukovaru nije u potpunosti ispunio očekivanja.

"Vukovar je trebao postati mjestom u kojem je moguće ostvariti najveći profit te bitno pojačati zaposlenost", rekao je Linić dodajući kako je "evidentno da je život u Vukovaru danas ugodniji nego koju godinu prije", ali da brojka od "oko 4.000 nezaposlenih svjedoči kako se očekivanja od provedbe Zakona o Vukovaru nisu baš u potpunosti ostvarila"

Smatra da ne bi bilo dobro ni mudro prihvatiti inicijativu vukovarskih gradskih vlasti koje su Vladi predložile ukidanje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a da se njegove ovlasti prenesu na grad Vukovar.

Fond je financijska institucija s osnovnom namjerom da se preko njega potpomogne razvoj vukovarskog poduzetništva, no dio novca odlazio je i za financiranje infrastrukture, rekao je Linić poručivši vukovarskim gradskim vlastima kako se, ukoliko žele brži razvoj ne bi trebale plašiti zaduživanja kroz gradski proračun.

Očito je da za obnovu i razvoj nema dovoljno gotovog novca i gradske bi vlasti investicije trebale osigurati kroz veća zaduživanja, smatra Linić.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i predsjednik SDP-a Vukovar Željko Sabo, koji je novinare, izvjestio o, kako je rekao, "nedopustivoj praksi vukovarskog HDZ-a koji poziva građane da se jave u HDZ ukoliko žele raditi u pozivnom centru koji u Vukovaru namjerava otvoriti operater u mobilnoj telefoniji TELE2".

"To je suspenzija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje" ocijenio je Sabo.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić odbacio je Sabove tvrdnje i u izjavi Hini rekao da "HDZ nikoga ne poziva ni na šta, već mu se građani sami javljaju kako bi riješili životne probleme".

"Naša je zadaća pomoći svakom građaninu bez obzira na političku pripadnost. Ljudi nam se javljaju i mole za pomoć u pronalasku posla, a imena koja na taj način dobijemo dostavljamo Zavodu za zapošljavanje čija je zadaća pronalazak posla za nezaposlene kojih je nažalost u Vukovaru danas puno", komentirao je Mlinarić.

(Hina) xzdra ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙