FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvještajni sabor HB-a u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD, 16. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski blok - pokret zamodernu Hrvatsku (HB) održao je danas u Slavonskome Brodu 4. općiizvještajni sabor, na kojem je u završnoj izjavi optužio vladajućuHrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) da se sluganski odnos premameđunarodnoj zajednici.
SLAVONSKI BROD, 16. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski blok - pokret za modernu Hrvatsku (HB) održao je danas u Slavonskome Brodu 4. opći izvještajni sabor, na kojem je u završnoj izjavi optužio vladajuću Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) da se sluganski odnos prema međunarodnoj zajednici.

HB u završnoj izjavi, uz ostalo, ocjenjuje kako je HDZ pokazujući, kako se navodi, "bespogovornu poslušnost inozemnim centrima moći omogućio da Međunarodni monetarni fond kreira gospodarsku politiku, a Haški sud i Europska unija hrvatsku političku mitologiju".

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić je i na konferenciji za novinare održanoj uoči sabora ocijenio kako je osnovno obilježje trenutnog stanja u Hrvatskoj, kako je rekao, "sluganska politika koja vlada parlamentarnom većinom ali i najvećim dijelom parlamentarne oporbe".

"Dok Hrvatska gospodarski i socijalno tone i gubi nacionalni identitet političke elite bave se svojim osobnim karijerističkim interesima koje nastoje ostvarivati ispunjavanjem bruxelleskih naloga po svaku cijenu", smatra Pašalić.

Procijenio je kako će na skorašnjim mjesnim izborima HB zabilježiti trend porasta, a u Slavonskome Brodu zajedno s koalicijskim partnerima i ostati na vlasti.

"Nemam iluzija kako će trend rasta biti skokovit i brz", ustvrdio je Pašalić, "jer nam je gotovo nemoguće doći u medije i javnosti predočiti svoje stajalište".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙