FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HB traži poništenje odluke o dodjeli titule počasnoga građanina Verhaugenu

ŠIBENIK, 24. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski blok (HB) traži da šibenskoGradsko vijeće poništi odluku o dodjeli titule počasnoga građaninaGuenteru Verhaugenu, bivšem povjereniku Europske komisije zaproširenje, jer nije bilo uvjeta za njezino donošenje, rekao je nakonferenciji za novinare Mario Kovač, član Glavnog odbora i stranačkipovjerenik za Šibenik.
ŠIBENIK, 24. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski blok (HB) traži da šibensko Gradsko vijeće poništi odluku o dodjeli titule počasnoga građanina Guenteru Verhaugenu, bivšem povjereniku Europske komisije za proširenje, jer nije bilo uvjeta za njezino donošenje, rekao je na konferenciji za novinare Mario Kovač, član Glavnog odbora i stranački povjerenik za Šibenik.

Titula počasnog građanina Verhaugenu je dodijeljena u povodu Dana grada, 29. rujna 2004., kako je obrazloženo, za njegov doprinos približavanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Kovač smatra da bi Šibenik tom odlukom poslao Zagrebu poruku o očitoj nepotrebnosti i neisplativosti ponižavanja pred europskom administracijom i članicama Europske unije.

Po njegovim riječima, riječ je o čovjeku koji je kao SPD-ov poslanik u Bundestagu oštro zamjerao Kohlu i Genscheru što su prerano priznali Hrvatsku te je odigrao važnu ulogu u formiranju stajališta europske administracije prema Hrvatskoj, kojoj ni ponižavanje pred Europom nije pomoglo za toliko željeno otpočinjanje pregovora.

Kovač ocjenjuje da je krajnji cilj Europske unije strpati Hrvatsku u pristupni paket sa zemljama tzv. zapadnog Balkana.

O tome koliko su tzv. eurofili otišli daleko u svojoj isključivosti, kako je rekao Kovač, jasno govori i poruka sa skupa što je prošloga mjeseca održan u Zagrebu u organizaciji Centra za demokraciju i pomirenje iz Soluna, kada je predloženo donošenje zakona o lustraciji, kojim bi se iz javnoga života isključili svi koji zagovaraju vjersku i nacionalnu nesnošljivost.

"Izgleda da bi kriterije lustracije trebali određivati oni koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća pred komunističkim sudovima denuncirali vođe hrvatskog proljeća i koji su od marksističkih internacionalista postali veliki promicatelji novog europejstva", izjavio je Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙