FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijska vojska tvrdi da je ubila šestoricu vođa kašmirskih pobunjenika

SRINAGAR, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Indijske su snage ubilešestoricu islamskih pobunjeničkih vođa u pucnjavi u Kašmiru uočidolaska pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa u Indiju,priopćile su u subotu vojska i policija.
SRINAGAR, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Indijske su snage ubile šestoricu islamskih pobunjeničkih vođa u pucnjavi u Kašmiru uoči dolaska pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa u Indiju, priopćile su u subotu vojska i policija.

Dvojica čelnika militantne skupine Hizbul Mujahideen ubijeni su u subotu u sukobu južno od Srinagara, ljetne rezidencije i glavnog grada indijskog Kašmira, javljaju vojska i policija.

U petak su vojnici ustrijelili petoricu glavnih zapovjednika skupine Al Badr u odvojenom sukobu zapadno od Srinagara.

"Svi su bili okorjeli teroristi Al Badra", izjavio je službeni predstavnik vojske.

Hizbul Mujahideen i Al Badr su među skupinama koje se bore za ujedinjenje Kašmira sa susjednim Pakistanom.

Sukobi i dalje razdiru ovo područje Himalaja unatoč mirovnim naporima Indije i Pakistana koji su 2002. zamalo četvrti put zaratili zbog Kašmira.

Syed Salahudin, vođa Hizbul Mujahideena i jedan od najtraženijih ljudi u Indiji rekao je u subotu u nastupu na privatnoj televiziji Zee News da je spreman na mirovne pregovore s New Delhijem i da nema ništa protiv nedavnog uvođenja autobusne veze između Indije i Pakistana. Dana 7. travnja, nakon više od 60 godina, autobus je prošao nadzornu točku koja dijeli indijski od pakistanskog Kašmira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙