FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čimpanza na odvikavanju od pušenja

JOHANNESBURG, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U jednom južnoafričkomzoološkom vrtu pokušavaju nagovoriti čimpanzu Charlia da prestane spušenjem, lošom navikom koju je stekao oponašajući posjetitelje.
JOHANNESBURG, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U jednom južnoafričkom zoološkom vrtu pokušavaju nagovoriti čimpanzu Charlia da prestane s pušenjem, lošom navikom koju je stekao oponašajući posjetitelje.

Charli je odrasli mužjak u zoološkom vrtu Bloemfontein koji je lošu naviku stekao skupljajući cigarete i opuške koje su mu bacali posjetitelji. U zoološkom vrtu smatraju da je Charli propušio promatrajući kako to rade ljudi.

"Bebe čimpanze oponašaju odrasle čimpanze, a u Charlijevom slučaju on je počeo oponašati pušače u svojoj okolini, što je najvjerojatnije dovelo do toga da mu oni počnu učestalo bacati cigarete", izjavio je glasnogovornik zoološkog vrta. Po njegovim riječima, Charli je već počeo pokazivati znakove prave nikotinske ovisnosti.

"On se čak i ponaša kao nestašan školarac, skrivajući cigaretu kada osoblje zoološkog vrta prilazi njegovoj nastambi", kazao je, dodavši kako su odlučili pomoći Charliu da se ostavi loše navike.

U zoološkom vrtu smatraju kako je najvažnije da posjetitelji prestanu Charlia opskrbljivati cigaretama i poslasticama jer zvijezda zoološkog vrta već ima tri pokvarena zuba zbog limenki slatkih osvježavajućih pića koja mu ljudi bacaju.

No, Charli nije jedina čimpanza koja puši. U zoološkom vrtu u kineskom gradu Zhengzhou lani su primjetili da im jedna od čimpanzi očajnički moljaka cigarete od posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙