FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palicama za golf i kriket protiv otrovnih žaba

CANBERRA, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Australci koji žive uSjevernom Teritoriju mogu ubijati otrovnu vrstu žaba krastača palicamaza golf i kriket kako bi zaustavili širenje tih životinja, a za toimaju potporu tamošnjih političara.
CANBERRA, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Australci koji žive u Sjevernom Teritoriju mogu ubijati otrovnu vrstu žaba krastača palicama za golf i kriket kako bi zaustavili širenje tih životinja, a za to imaju potporu tamošnjih političara.

David Tollner, član tamošnje skupštine, tvrdi da ta vrsta žaba, morska krastača (bufo marinus), koja iza glave ima izrazito otrovne vrećice mora biti uništena "po svaku cijenu".

Morske krastače, koje se u Australiji broje u milijunima, iza glave imaju izrazito otrovne vrećice koje su toliko toksične da krokodili, zmije, divlji psi, pa čak i domaće životinje mogu umrijeti od zatajenja srca unutar 15 minuta nakon što pojedu žabu.

Australija se desetljećima neuspješno bori da zaustavi širenje tih žaba, koje su 1935. uvezene s Havaja u propalom pokušaju uništavanja zelenih buba koje su prijetile poljima šećerne trske.

"Kada sam bio dijete, mi smo ih udarali palicama za kriket, golf i sličnima. Stvari su danas drugačije jer većina djece ima zračne puške i pištolje", kazao je Tollner za australski radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙