FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci utroše 6,6 milijardi sati na prijavu poreza

WASHINGTON,15. travnja(Hina) - Milijuni Amerikanaca požurili su u posljednji trenutak ispuniti porezne prijave kako bi ih uspjeliposlati do petka u ponoć kada istječe rok za njihovo slanje.
WASHINGTON,15. travnja(Hina) - Milijuni Amerikanaca požurili su u posljednji trenutak ispuniti porezne prijave kako bi ih uspjeli poslati do petka u ponoć kada istječe rok za njihovo slanje.

Ni ove godine to neće biti lak posao i zahtijevat će dosta vremena zahvaljujući kompliciranosti američkog poreznog zakona. Kako procjenjuje američka porezna uprava Amerikanci utroše 6,6 milijardi sati kako bi ispunili porezne prijave. Udruga poreznih obveznika procjenjuje da je pojedinom Amerikancu potrebno 26 sati i 48 minuta da obavi cijeli posao.

Kao i drugdje tako i u Sjedinjenim Državama mnogi čekaju posljednji trenutak da bi izvršili svoje obveze prema državi. U anketi, provedenoj krajem prošlog tjedna, pokazalo se da 14 posto građana nije još ni počelo pripremati porezna izvješća za 2004. Od 120 milijuna prijava koliko ih se očekuje samo 88 milijuna bilo je podneseno do prošloga petka.

Sve više Amerikanaca u tom poslu koristi Internet. Po prvi put ove godine više od polovine poreznih prijava u Sjedinjenim Državama bit će podneseno elektronskim putem, očekuje porezna uprava.

Američki predsjednik George W. Bush i njegova supruga Laura već su podnijeli svoje porezne prijave i o tome izvijestili javnost. Bushovi su za prošlu godinu prijavili oporezivi prihod od 672.788 dolara na koji su platili 207.307 dolara poreza, objavila je u petak Bijela kuća.

Porez američkog predsjednika i prve dame nešto je niži nego za prethodnu poreznu godinu kada su prijavili 822.126 dolara prihoda i platili 227.490 dolara poreza. Bushovi su kao prihod prijavili predsjednikovu godišnju plaću od 400.000 dolara i prihod od zaklada koje drže njihovu imovinu.

Potpredsjednički par, Dick Cheney i njegova supruga Lynne platili su nešto više. Izvješće Bijele kuće pokazuje da su Cheneyevi za 2004. platili 393.518 dolara poreza na oporezivi prihod od 1,3 milijuna dolara.

Cheneyev prihod uključuje njegovu godišnju plaću od 203.000 dolara i odgođenu kompenzaciju koju dobija od tvrtke Halliburton iz Teksasa koju je vodio prije nego se kandidirao za potpredsjednika 2000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙