FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić sljedećeg tjedna u Kraljevini Norveškoj

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Presjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić sa suprugom Milkom, boravit će u službenom posjetuKraljevini Norveškoj 14. i 15. travnja ove godine, a riječ je o prvomposjetu jednog hrvatskog predsjednika toj zemlji, priopćeno je u petakiz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Presjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suprugom Milkom, boravit će u službenom posjetu Kraljevini Norveškoj 14. i 15. travnja ove godine, a riječ je o prvom posjetu jednog hrvatskog predsjednika toj zemlji, priopćeno je u petak iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić će s najvišim dužnosnicima Kraljevine Norveške razgovarati o mogućnostima unapređenja sveukupnih bilateralnih odnosa, o hrvatskom približavanju Europskoj uniji, a očekuje se da će u razgovorima biti dotaknuti i aktualni problemi suvremenog svijeta, nastavlja se u priopćenju.

U organizaciji Instituta za međunarodne odnose iz Osla, predsjednik Mesić će održati predavanje na temu: "Svjetski mir - nedostižna iluzija ili realnost na dohvat ruke", a u Nansen-institutu pozdraviti će sudionike znanstvenog hrvatsko-norveškog seminara o posebno osjetljivom području u Jadranskom moru.

Posjet predsjednika Mesića i supruge Milke Kraljevini Norveškoj završit će Hrvatskom večerom koju u Oslu priređuju Hrvatska turistička zajednica, a kojoj će biti nazočan i norveški premijer Kjell Magne Bondevik sa suprugom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙