FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Odlučujuću uloga HSP-a u novoj lokalnoj vlasti

KARLOVAC, 13. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava(HSP) Anto Đapić ocijenio je večeras u Karlovcu da će će ta strankanakon lokalnih izbora imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u 13županija.
KARLOVAC, 13. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ocijenio je večeras u Karlovcu da će će ta stranka nakon lokalnih izbora imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u 13 županija.

HSP će nakon 15. svibnja imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u pet slavonskih županija, četiri dalmatinske, Karlovačkoj županiji, Ličko-senjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj j i Sisačko-moslavačkoj, "a vjerojatnost da ne sudjelujemo u vlasti moguć je samo zbog mogućih velikih koalicija", rekao je Đapić na stranačkom skupu u Domu Oružanih snaga "Zrinski".

Predsjednik HSP-a očekuje da će se u Slavoniji voditi "glavna bitka" između HDZ-a i HSP-a. "Jak je i Kramarić (LS) i SDSS, koji je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-u, pa zbog toga ne mogu isključiti i mogućnost koaliranja s HDZ-om", rekao je Đapić, naglasivši da će se kandidirati za gradonačelnika Osijeka.

Pred nekoliko stotina članova HSP-a rekao je da smatra najvećim trenutkom svoje političke karijere nastup pred diplomatskim korom na zajedničkom ručku u ponedjeljak, jer je "iskreno, uspravno i dostojanstveno prezentirao stavove stranke". To je, ocijenio je, naišlo na dobar odjek i suradnja će se nastaviti.

Nakon skupa Đapić je u izjavi za Hinu rekao je da su glavni naglasci sa sastanka s veleposlanicima akreditiranima u Hrvatskoj bili HSP-ovi stavovi i smjerovi vanjske politike, ako ta stranka "dođe u poziciju odlučivanja".

"Europska unija da, ali kvaliteta pregovora mora uvijek biti ispred brzine pregovora. Hrvatska nikada više ne treba graditi unilateralnu politiku, nego zbog nacionalnih interesa moramo graditi dobre odnose i s Vijećem sigurnosti UN-a, SAD-om, Kinom, uz dobre odnose i s Izraelom i sa zemljama islamskog civilizacijskog kruga", kazao je Đapić

Naglasio je, uz ostalo, da HSP "nema kompleks nacionalnih manjina, da poštuje Ustavni zakon o pravu nacionalnih manjina, ali da pravi distinkciju između nacionalnih manjina i SDSS-a jer je, kako je rekao, u članstvu te stranke "dio onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku".

Ocijenivši razgovor s veleposlanicima vrlo uspješnim, rekao je da je razlog tome što je HSP stvorio dobar rejting u Hrvatskoj. I sada "osnaženi s potporom hrvatskih birača možemo krenuti u diplomatsku ofenzivu", istaknuo je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙