FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić razgovarao s tridesetak veleposlanika

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapićrazgovarao je danas s tridesetak veleposlanika akreditiranih uHrvatskoj, koje je, kako je nakon sastanka izvijestio Đapić, zanimaoHSP-ov stav prema manjinama i mogućim koalicijama na predstojećimlokalnim izborima.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić razgovarao je danas s tridesetak veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, koje je, kako je nakon sastanka izvijestio Đapić, zanimao HSP-ov stav prema manjinama i mogućim koalicijama na predstojećim lokalnim izborima.

Đapić je veleposlanike ugostio u zagrebačkom restoranu Okrugljak, a razgovor je ocijenio ugodnim.

Novinarima je kazao kako je veleposlanike izvijestio da je HSP za punu primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Glede imovinskih pitanja, rekao sam im da bi HSP imovinu Srbima povratnicima vratio brže nego aktualna vlast, a dokaz je tome Petrinja u kojoj je na vlasti HSP, a sva je imovina vraćena, rekao je Đapić.

Veleposlanike je izvijestio i da je HSP otvoren za suradnju sa svim parlamentarnim strankama osim s SDSS-om.

Naglasio je da odbijanje suradnje s SDSS-om nije posljedica lošeg odnosa HSP-a prema manjinama nego činjenice da su u vrhu te stranke bivši čelnici tzv. Republike srpske krajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙