FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan će centrifuge poslati u IAEA

ISLAMABAD, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednikPervez Musharaf izjavio je da bi njegova zemlja mogla poslatikomponente za centrifuge nuklearnoj agenciji Ujedinjenih naroda kakobi ta agencija ocijenila proizvodi li Iran atomsku bombu.
ISLAMABAD, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharaf izjavio je da bi njegova zemlja mogla poslati komponente za centrifuge nuklearnoj agenciji Ujedinjenih naroda kako bi ta agencija ocijenila proizvodi li Iran atomsku bombu.

Diplomati bliski UN-ovoj istrazi iranskoga nuklearnog programa nedavno su rekli kako je Pakistan pristao predati te dijelove da bi ih UN-ovi inspektori mogli usporediti s uređajima koje je Iranu prodao Abdul Qadeer Khan, 'otac' pakistanske atomske bombe.

Musharraf je za privatnu televiziju Aaj rekao, a objavljeno je u petak, da Pakistan pregovara s međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) o predaji tih dijelova.

"Razmatramo tu mogućnost, pregovori još traju, vidjet ćemo", odgovorio je pakistanski predsjednik na pitanje kad će dijelovi biti poslani.

Pakistan je cijelu priču u početku opovrgavao i tvrdio da niti je to tko tražio niti kani predati te dijelove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙