FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Samovolja Bruxellesa

BEČ, 13. travnja 2005. (Hina) - Europa slijedi različita mjerila kadasu u pitanju politički kriteriji u procesu približavanja Europskojuniji, tvrdi austrijski dnevnik Oberoesterreichische Nachrichten usvom komentaru u srijedu.
BEČ, 13. travnja 2005. (Hina) - Europa slijedi različita mjerila kada su u pitanju politički kriteriji u procesu približavanja Europskoj uniji, tvrdi austrijski dnevnik Oberoesterreichische Nachrichten u svom komentaru u srijedu.

Autorica komentara Heidi Riepl smatra da je samovolja Bruxellesa najočitija na najnovijem primjeru Srbije i Crne Gore. "Europska komisija ne postavlja nikakve uvjete prilikom otvaranja pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom. Od Beograda se kao protuuslugu za prvi korak ka približavanju Europskoj uniji ne traži čak niti suradnja s Haaškim sudom a zločince Karadžića i Mladića više nitko niti ne spominje", piše Riepl.

Istodobno je upravo zbog navodne nesuradnje s Haaškim sudom odgođen početak pregovora s Hrvatskom, ističe komentatorica i napominje kako "pritom uopće nije dokazano da vlasti u Zagrebu znaju gdje se odbjegli Gotovina nalazi".

Isti primjer samovolje autorica nalazi i u odnosu Bruxellesa s Ukrajinom i Turskom. "Ukrajinci se čak niti nakon demokratskog obrata ne smiju nadati ulasku u EU. Istodobno za Tursku vrijede druga pravila pa tako Bruxelles najnoviju tursku ofenzivu protiv Kurda čak niti ne spominje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙