FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. travnja

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 13. travnja.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. travnja.

ZAGREB - U sklopu Crans Montana Foruma, koji se od 13. do 15. travnja održava u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva financija održat će se seminar Financijski sektor u jugoistočnoj Europi - Mogućnosti i izazovi razvoja financijskog sustava jugoistočne Europe. Uz predstavnike hrvatske Vlade, sudionici ovog seminara bit će visoki predstavnici ministarstava financija zemalja jugoistočne Europe, predsjednici uprava vodećih hrvatskih banaka, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te međunarodnih financijskih institucija, poput Međunarodnog monetarnog fona, Europske banke za obnovu i razvoj te Banke Vijeća Europe (14,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U organizaciji Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu održat će se dvodnevna prezentacija austrijske prehrambene industrije, u sklopu koje je organiziran i Seminar o šumarstvu i drvnoj industriji, čiji je suorganizator Hrvatska gospodarska komora (HGK). Očekuje se nazočnost 40-ak austrijskih tvrtki, proizvođača vina, mliječnih i suhomesnatih proizvoda, a prezentaciji i seminaru će prisustvovati i austrijski savezni ministar poljoprivrede, šumarstva, zaštite okoliša i vodnog gospodarstva Josef Proell. Tim će se povodom održati i konferencija za novinare na kojoj će o suradnji austrijskih i hrvatskih gospodarstvenika govoriti hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i njegov austrijski kolega (početak prezentacije u 9 sati, konferencija za novinare u 11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora organiziraju okrugli stol na temu Stanje i trendovi u hrvatskom hotelijerstvu. Tom će prilikom obrtnici specijalizirani za uređenje hotelskih interijera i wellness centara njemačke Obrtničke komore Muenster, zajedno s članovima Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a te predstavnicima resornog Ministarstava turizma, Hrvatske udruge malih i obiteljskih hotela i hrvatskih tvrtki za uređenje hotelskih interijera govoriti, među ostalim, o stanju i trendovima u hrvatskom hotelijerstvu, razvoju hrvatskog turizma te uređenju hotelskih interijera (10,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Povodom obilježavanja 80. godišnjice hotela Esplanade održat će se konferencija za novinare na kojoj će, među ostalim, biti govora o programu obilježavanja te obljetnice (13,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Većina hrvatskih građana, njih 70 posto, slaže se s tvrdnjom da kupnja stranih, a ne domaćih marki proizvoda, šteti hrvatskoj industriji, pokazalo je istraživanje GfK Hrvatska. Vrlo visoko slaganje s tvrdnjom da kupnjom stranih marki proizvoda štetimo domaćoj industriji iskazali su građani Istre s Primorjem i sjeverne Hrvatske, osobe između 45 i 54 godine te stariji od 65 godina, ispitanici s najnižom i najvišom naobrazbom. Rezultati istraživanja pokazali su istodobno kako polovica ispitanika, dakle njih 50 posto, u budućnosti namjerava internacionalne marke proizvoda i usluga kupovati jednako kao i do sada. Njih 17 posto kupovat će internacionalne marke manje nego do sada, a njih šest posto kupovat će ih više nego što je to radilo do sada.

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom veljače ove godine izdano 989 građevnih dozvola, što je za 2,4 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a vrijednost građevinskih radova predviđenih dozvolama izdanim u veljači ove godine je 1,08 milijardi kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. Pad je nešto manje izraženiji usporede li se prva dva mjeseca ove godine s istim lanjskim razdobljem po ukupnom broju izdanih dozvola. U prva dva mjeseca ove godine izdano je 1.777 građevnih dozvola, što je za oko 2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine kada ih je izdano 1.814.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙