FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Poštanski paket koji je vibrirao i zujao izazvao je paniku u poštanskom uredu u istočnoj Njemačkoj, prije no što je otkriveno da je u njemu bila erotska lutka na napuhavanje, izvijestila je policija. "Poštanski službenik je mislio da se radi o bombi", rekao je policijski glasnogovornik. Kada je policija pronašla pošiljatelja prema adresi naznačenoj na paketu, on je, crveneći od srama, objasnio da je lutku odlučio vratiti proizvođaču, jer nije davala željeni učinak.

DHAKA - Bangladešanin Azizur Rahman morat će platiti novčanu kaznu od 50 taka (oko jednog američkog dolara) ili mu prijeti zatvor, jer je uhvaćen kako puši na otvorenom kao prvi prekršitelj antipušačkog zakona kojeg je parlament usvojio prošlog tjedna, izvješćuju mediji. Tridesetpetogodišnji Rahman je stanovnik grada Mehendiganja u južnom Bangladešu i prva osoba kažnjena prema antipušačkom zakonu koji brani pušenje na otvorenom i oglašavanje duhanskih proizvoda u medijima. U Bangladešu je već od ranije zabranjeno pušenje u bolnicama, školama, društvenim i kulturnim domovima te drugim javnim ustanovama.

KARTUM - Sudanske vlasti priopćile su da je tijekom prošlog tjedna od konzumiranja ilegalno proizvedenog alkohola umrla 21 osoba a šest ih je oslijepilo. Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je pokrenuti akciju protiv sve većeg broja ilegalnih pogona za proizvodnju alkohola. Sudan primjenjuje šerijatsko pravo koje zabranjuje konzumiranje alkohola ali vlada kaže da pripadnici drugih religija nisu obvezni držati se tog ograničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙