FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 23. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

KINGSTOWN - Dvojica muškaraca iz karipske otočne državice Saint Vincent i Grenadini uložila su izniman napor kako bi ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Nažalost, ostali su kratkih rukava. Earl Daniel i Joel Butcher hodali su šest dana bez odmora i spavanja, točnije 144 sata i sedam minuta. No, tvrtka "Guinnessovi svjetski rekordi" ocijenila je kako njihov pothvat nije vrijedan ulaska u knjigu rekorda. Poručili su im kako kategorija neprestanog hodanja nije usporediva, jer nije svejedno kojom se brzinom hoda i na kojem terenu (ravnom ili brdovitom). Iako neće svoja imena vidjeti u Guinnessovoj knjizi rekorda, Daniel i Butcher ponosni su na svoje postignuće. "Rekli smo da ćemo to učiniti i uspjeli smo. Mislimo da su svi u Saint Vincentu i Grenadinima ponosni zbog toga", kazali su nepriznati svjetski rekorderi.

BERLIN - I dok je većini pljačkaša najmilija lovina novac, provalnici u zapadnonjemačkom gradu Steinfurtu oko su bacili na žvakaće gume. Iz jednog skladišta otuđili su 200 automata sa žvakaćim gumama. Vrijednost ukradene robe je deset tisuća eura. Pljačkom su začuđeni i policajci, kojima nije jasno kome će provalnici prodati toliku količinu žvakaća. Osim toga, pljačka 200 automata sa žvakaćim gumama iziskivala je prilično napora. "Da bi ste pobjegli s toliko automata treba vam veliki kamion, vjerojatno tegljač", smatra policijski glasnogovornik.

ATENA - Grčki zatvorski čuvari najavili su za ovaj tjedan štrajk. Razlog njihovu nezadovoljstvu je neadekvatno osobno naoružanje kojim moraju čuvati zatvorske objekte. I dok bi trgovine antikvitetima jedva dočekale da mogu nabaviti takve pištolje, zatvorski čuvari ističu da ih je strah pucati iz svog oružja. Riječ je o revolverima američke proizvodnje iz 1911. godine, kakve je koristila američka konjica. "Ovi pištolji ne mogu nikoga uplašiti i zato imamo sve više pokušaja bijega iz naših zatvora", navodi predsjednik Sindikata zatvorskih čuvara Giorgos Kostikas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙