FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada za razvoj civilnog društva o radu i financijama u 2004.

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvojcivilnog društva u prošloj je godini uprihodovala 33,4 milijuna kuna,a neutrošeno joj je ostalo 13 milijuna kuna, izvijestila jepredstavljajući godišnje izvješće o radu Zaklade za 2004. njenaupraviteljica Cvjetana Plavša-Matić.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u prošloj je godini uprihodovala 33,4 milijuna kuna, a neutrošeno joj je ostalo 13 milijuna kuna, izvijestila je predstavljajući godišnje izvješće o radu Zaklade za 2004. njena upraviteljica Cvjetana Plavša-Matić.

I u ovoj će godini Zaklada nastaviti s provedbom natječaja za financijsku potporu nevladinim udrugama, a prošlogodišnjih 13 milijuna kuna usmjerit će u decentralizaciju Zaklade, odnosno njezin regionalni razvoj, rekla je Plavša-Matić.

U prošloj je godini Zaklada dobila po 15 milijuna kuna iz državnog proračuna i iz dijela prihoda od igara na sreću, a ostatak novca iz potpora međunarodnih organizacija, poglavito Odjela britanske vlade za međunarodni razvoj koji su sa 1,5 milijuna kuna pomogli institucionalnom postavljanju Zaklade (najam prostora, zapošljavanje ljudi, kupnja opreme), te za nagrade 15 gradova koji su bili najbolji u suradnji sa lokalnim udrugama, rekla je Plavša-Matić

Novci iz državnog proračuna u potpunosti su iskorišteni za financijske potpore civilnom društvu (bilo je raspisano sedam natječaja i dva poziva za edukaciju i istraživanja), a od 15 milijuna kuna dobivenih od igara na sreću Zaklada je iskoristila dva milijuna kuna za međusektorsku suradnju te izobrazbe i istraživanja za Europsku uniju.

Plavša-Matić je rekla da će se ostatak od 13 milijuna kuna od igara na sreću iz prošle godine iskoristit do polovice ove i to za pripremu regionalnih struktura, odnosno mogućnosti dodjele financijskih potpora na regionalnoj razini. Najavila je razgovor sa predstavnicima civilnog društva u regijama.

Zaklada će nastaviti i s programima izobrazbe udruga civilnog društva u vezi s zahtjevima Europske unije te aktivnostima u izobrazbi i istraživanju za međusektorsku suradnju. Riječ je o suradnji tri osnovna društvena sektora - javnog (država, grad, županija), sektora gospodarstva i sektora udruga civilnog društva o kojima ovisi kvaliteta pripreme projekata za korištenje sredstava predpristupnih Fondova EU, rekla je Plavša-Matić.

Godišnje izvješće Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u 2004. temelji se na osnovnim informacijama o radu i na financijskom izvješću koji je sukladno zakonu upućen državnoj reviziji, Fini, Hrvatskom saboru i Vladi, rekla je Plavša-Matić.

Plavša-matić je navela da je za Zakladu u ovogodišnjem proračunu osigurano 10 milijuna kuna, a nada se da će prihodi od igara na sreću biti izdašniji nego lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙