FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Slovenija će podržavati Crnu Goru

PODGORICA, 5. travnja 2005. (Hina) - Slovenija će podržavati Crnu Gorubez obzira na budućnost njezinih odnosa sa Srbijom, izjavio je uutorak u Podgorici slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupelnakon razgovora s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.
PODGORICA, 5. travnja 2005. (Hina) - Slovenija će podržavati Crnu Goru bez obzira na budućnost njezinih odnosa sa Srbijom, izjavio je u utorak u Podgorici slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nakon razgovora s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

U izjavama novinarima Vujanović i Rupel su izrazili zadovoljstvo i kvalitetom bilateralnih odnosa kakva dosad, kako je rečeno, nije postojala.

Vujanović je slovenskom ministru i predsjedajućem Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitriju Rupelu predstavio prijedlog Podgorice o savezu neovisnih država Srbije i Crne Gore. On je rekao da dosadašnje postojanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore s aspekta funkcioniranja i skupoće takva sustava potvrđuje opravdanost potrebe za preuređenjem zajednice.

Razgovor Rupela s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem bio je posvećen istoj temi i, kako je priopćeno, sugovornici su zajednički ocijenili da se od OESS-a očekuje značajan doprinos rješavanju državnog statusa Crne Gore.

Rupel je nakon razgovora s crnogorskim dužnosnicma izjavio novinarima da je u Crnoj Gori potrebno postići konsenzus o državnim prioritetima, prvenstveno o odnosima sa Srbijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙