FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski lider poziva Zapad da pojednostavi vizni rižim

VARŠAVA, 12. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Viktor Juščenkopozvao je u utorak Europsku uniju i Sjedinjene Države da olakšajuvizni režim za Ukrajince što bi bio korak prema jačanju veza izmeđuUkrajine i Zapada.
VARŠAVA, 12. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Viktor Juščenko pozvao je u utorak Europsku uniju i Sjedinjene Države da olakšaju vizni režim za Ukrajince što bi bio korak prema jačanju veza između Ukrajine i Zapada.

"Željeli bismo da oni pojednostave vizni režim za ulazak ukrajinskih građana u EU i Ameriku. Prva kategorija trebali bi biti studenti", kazao je Juščenko držeći predavanje na Varšavskom sveučilištu.

Ukrajina je ukinula vize za građane Europske unije od 1. svibnja do 1. rujna ove godine nazivajući taj korak eksperimentom koji bi trebao pokazati otvorenost ukrajinskog društva, a pozvala je zapad da uzvrati istom mjerom.

Juščenko je prošlog tjedna za posjeta Sjedinjenim Državama rekao da Ukrajina radi na olakšavanju propisa za Amerikance i zatražio je jednostavniji režim za skupine kao što su studenti, političari i poslovni ljudi.

Juščenko je u svome izlaganju zahvalio Poljacima na potpori ukazanoj tijekom "narančaste" revolucije u Ukrajini, kojom je prošle godine uspio doći na vlast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙