FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko u dvodnevnom posjetu Poljskoj

VARŠAVA, 11. travnja 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko započeo je u ponedjeljak dvodnevni službeni posjet Poljskoj.
VARŠAVA, 11. travnja 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko započeo je u ponedjeljak dvodnevni službeni posjet Poljskoj.

Juščenko je započeo svoj posjet susjednoj Poljskoj razgovorima s predsjednikom Aleksanderom Kwasniewskim u Varšavi o ukrajinskom približavanju EU-u, kao i o bilateralnim i međunarodnim pitanjima.

Ukrajinski čelnik sastat će se kasnije u ponedjeljak s premijerom Marekom Belkom i predsjednicima Gornjeg i Donjeg doma parlamenta, a svečano će otvoriti "Godinu Ukrajine" - 12 mjeseci posebnih ukrajinskih kulturnih događaja u Poljskoj.

"Naravno da će Ukrajina biti u EU-u jer Europa bez Ukrajine nije potpuna", rekao je Juščenko uoči posjeta za poljski dnevnik Gazeta Wyborcza, ali je dao na znanje da je članstvo relativno dalek pojam.

U veljači je Ukrajina dogovorila trogodišnji akcijski plan za tješnju suradnju između Kijeva i Bruxellesa, ali bez izričitog obećanja o članstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙