FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski Odbor za predstavke i pritužbe o slučaju Ciglane Zagreb

ZAGREB,12. travnja(Hina) - Problemom trgovine na malo na prostoruCiglane Zagreb u naselju Črnomerec danas se, nakon prošlotjednihprosvjeda trgovaca na Markovu trgu, bavio i saborski Odbor zapredstavke i pritužbe, koji će, zbog manjka kvoruma, svoj stav o tomproblemu donijeti naknadno.
ZAGREB,12. travnja(Hina) - Problemom trgovine na malo na prostoru Ciglane Zagreb u naselju Črnomerec danas se, nakon prošlotjednih prosvjeda trgovaca na Markovu trgu, bavio i saborski Odbor za predstavke i pritužbe, koji će, zbog manjka kvoruma, svoj stav o tom problemu donijeti naknadno.

Članovi Odbora, njih troje koji su nazočili sjednici, saslušali su mišljenja obje strane - predstavnici sindikata i Ciglane prozvali su Grad Zagreb da odlukom o zabrani rada na tom prostoru zadire u ustavna prava vlasništva i poduzetničke slobode, dok se predstavnica Grada 'branila' da prostor nije određen za trgovinu na malo (na štandovima i klupama).

Zagrebačka skupština je, naime, krajem prošle godine donijela odluku o zabrani trgovine na prostoru Ciglane i odredila rok do kraja svibnja kada svaka trgovina tamo treba prestati, da bi nedavno taj rok produljila do kraja ove godine.

Predstavnici Sindikata trgovaca na klupi i Ciglane predstavkom su se potužili Odboru da Grad protuustavno ugrožava egzistenciju 560 trgovaca i njihovih obitelji, te da nezakonito zadire u privatno vlasništvo Ciglane koja je prostor iznajmila trgovcima.

Direktor Ciglane Branko Šimec prozvao je Gradsko poglavarstvo da želi pogodovati Zagrebačkim tržnicama, koje prostore iznajmljuju po višestruko većim cijenama, te da Ciglanu želi protjerati s Črnomerca kako bi taj prostor prodali nekom drugom.

S njim se složila članica Odbora Božica Šolić (HDZ), koja je Gradsko poglavarstvo optužila za selektivno provođenje zakona.

"Sve ovo je pokazatelj da Grad ne funkcionira. Prenesite Vlasti Pavić i Stipi Tojčiću da je grad u blokadi", poručila je Elizabeti Knor iz Gradskog ureda za graditeljstvo.

Knor joj je odgovorila da je Gradska skupština postupila zakonito jer po Zakonu o trgovini jedinice lokalne samouprave imaju pravo odrediti lokacije za trgovinu na malo, a prostor na Črnomercu, kazala je, nije lokacija predviđena za takvu vrstu trgovine.

Odbor će svoj stav o predstavci donijeti naknadno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙