FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luxembourg: sastanak predsjednika parlamentarnih odbora

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici odbora za vanjskupolitiku država članica EU-a i država kandidatkinja sastali su se uponedjeljak u Luxembourgu, gdje razgovaraju o europskoj politici premasusjedima.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici odbora za vanjsku politiku država članica EU-a i država kandidatkinja sastali su se u ponedjeljak u Luxembourgu, gdje razgovaraju o europskoj politici prema susjedima.

Hrvatski sabor na tom sastanku predstavlja Gordan Jandroković, predsjednik Odbora za vanjsku politiku, prioćeno je iz Sabora.

U svom govoru, Jandroković je izrazio uvjerenje da će pregovori o punopravnom članstvu RH u EU započeti 17. ožujka, te naglasio njihovu važnost za daljnji napredak reformi u RH i stabilnost jugoistoka Europe. Tako je istaknuo da je RH ispunila sve potrebne uvjete za početak pregovora, te da je spremna nastaviti punu suradnju s Haaškim sudom i nakon početka pregovora, stoji u priopćenju.

Prema saborskom priopćenju, luksemburški premijer Juncker izvijestio je predsjednike vanjsko-političkih odbora parlamenta da odluka o početku pregovora još nije donesena, te da se traže odgovarajuće formulacije u odluci Vijeća ministara EU, koje bi osigurale konsenzus među državama članicama i omogućile pozitivnu odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙