FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina se neće ispričati Japanu

PEKING-KINAKina se neće ispričati JapanuPEKING, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kina je prešutno u utorakodbacila isprike koje je Japan tražio zbog nasilja tijekomanti-japanskih manifestacija prošlog vikenda.
PEKING, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kina je prešutno u utorak odbacila isprike koje je Japan tražio zbog nasilja tijekom anti-japanskih manifestacija prošlog vikenda.

"Primili smo na znanje taj zahtjev i izrazili naš stav da ne smatramo neumjerenim postupke manjeg broja ljudi", rekao je jedan glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

"Prosvjede je izazvalo nezadovoljstvo stanovništva stavom Japana o povijesnim pitanjima", dodao je Qin Gangm na redovnoj konferenciji za novinare.

Japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura pozvao je nešto ranije Peking da odgovori na japanska traženja isprike nakon anti-japanskih manifestacija tijekom vikenda kada su kamenjem u Pekingu napadnuti veleposlanstvo Japana i rezidencija veleposlanika.

Nedavno je u Japanu ponovno objavljen školski udžbenik koji minimalizira brutalnosti japanskog imperijalima u Aziji prošlog stoljeća, što je izazvalo pogoršanje odnosa između dviju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙