FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pupovac o položaju Srba u Hrvatskoj

SUBOTICA, 11. travnja 2005. (Hina) - "Položaj Srba u Hrvatskoj je danasbolji nego što je bio jučer, a lošiji nego što će biti sutra",konstatirao je za novosadski "Dnevnik" Milorad Pupovac, novoimenovanipredsjednik Koordinacijskog tijela srpske nacionalne zajednice uHrvatskoj, i istaknuo kako su i dalje najveći problemi te zajednicepovratak imovine, priznavanje stanarskih prava, participacije utijelima vlasti, sudstvu i policiji.
SUBOTICA, 11. travnja 2005. (Hina) - "Položaj Srba u Hrvatskoj je danas bolji nego što je bio jučer, a lošiji nego što će biti sutra", konstatirao je za novosadski "Dnevnik" Milorad Pupovac, novoimenovani predsjednik Koordinacijskog tijela srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj, i istaknuo kako su i dalje najveći problemi te zajednice povratak imovine, priznavanje stanarskih prava, participacije u tijelima vlasti, sudstvu i policiji.

Pupovac navodi da Srbe u Hrvatskoj opterećuje "osjećaj da ne mogu ravnopravno dobivati pomoć za obnovu gazdinstava, kućanstava i kod zapošljavanja".

On je prognozirajući rezultate predstojećih lokalnih izbora da će predstavnici srpske manjine sudjelovati u vlasti kao i do sada "unatoč pokušajima da se tu nešto promjeni na štetu Srba". "Mi smo ojačali i vjerujemo da ćemo na lokalnim izborima ostvariti vrlo uspješne rezultate, odnosno da ćemo biti među strankama koje će obilježiti značajan porast podrške i participacije na lokalnim izborima. Na lokalnim izborima ćemo osigurati da naši predstavnici ne samo sjede u predstavničkim tijelima već i da sudjeluju u izvršnoj vlasti u donošenju važnih odluka", rekao je među ostalim Milorad Pupovac za "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙