FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenska gradonačelnica čestitala rođendan Vesni Parun

ŠIBENIK, 10. travnja 2005. (Hina) - Šibenska gradonačelnica NedjeljkaKlarić uputila je brzojav jednoj od najvećih hrvatskih pjesnikinjaVesni Parun u povodu njezina 83. rođendana.
ŠIBENIK, 10. travnja 2005. (Hina) - Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić uputila je brzojav jednoj od najvećih hrvatskih pjesnikinja Vesni Parun u povodu njezina 83. rođendana.

"U ime šibenskog Gradskog poglavarstva i u svoje osobno upućujem vam najsrdačnije čestitke. Žao mi je što vam svoje iskrene želje ne mogu uputiti živom riječju, ali naš ne tako davni susret u Topuskom, kad sam Vam uručila Nagradu grada Šibenika za životno djelo, ostavio je na mene snažan dojam , kao uostalom i vaš cjelokupni stvaralački opus i pjesnički izričaj", kaže se u brzojavu šibenske gradonačelnice.

Na otoku Zlarinu, gdje je Vesna Parun rođena na današnji dan, mještani su nakon nedjeljne mise priredili prigodnu svečanost pored masline, koju su pjesnikinji u čast prije nekoliko godina zasadili na zlarinskoj obali.

Od 1947. godine kada je objavila prvu zbirku "Zore i vihori", Vesna Parun napisala je sedamdesetak knjiga, od kojih su mnoge prevedene na strane jezike. U lječilištu Topusko, gdje se trenutačno nalazi, posljednjih mjeseci piše svoju autobiografiju.

Veliku hrvatsku pjesnikinju Sirija je ove godine nominirala za Nobelovu nagradu, a prije 12 godina to su isto učinili Talijani i Francuzi.

Za autobiografsku prozu "Noć za pakost-moj život u četrdeset vreća" primila je 2002. Nagradu grada Zagreba. Dobitnica je i nagrade Društva hrvatskih književnika za najbolju zbirku poezije u 2003. "Suze putuju".

Nagradu grada Šibenika za životno djelo Vesna Parun dobila je prošle godine u povodu blagdana sv. Mihovila i Dana grada, 29. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙