FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao Vesni Parun rođendan

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Ministar je kulture Božo Biškupićčestitao poznatoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun rođendan.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Ministar je kulture Božo Biškupić čestitao poznatoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun rođendan.

"Draga Vesna, u povodu Vašega 82. rođendana upućujem Vam najiskrenije čestitke! Iako sa svakim rođendanom postajemo svjesni svojih godina, oni su ipak samo brojevi koji ne uspijevaju, a što Vi stalno dokazujete, zatomiti talent i poetiku. Riječi su ipak alati koji Vama pripadaju, a ja Vam samo od srca želim mnogo zdravlja i pjesničkog nadahnuća", stoji u Biškupićevoj čestitki Vesni Parun.

Vesna Parun (Zlarin, 10. travnja 1922.), pjesnikinja, esejistica, književnica za djecu, satiričarka, kritičarka i prevoditeljica, prvu pjesmu "Pramaljeće" objavila je u osnovnoj školi u listu "Anđeo čuvar" 1932.

U književnost je ušla zbirkom "Zore i vihori" 1947. Knjiga pjesama "Crna maslina" smatra se pjesničkim stupom Vesne Parun i svečanošću u umjetnosti riječi. Objavila je čitavu biblioteku knjiga, od kojih su mnoge knjige pjesama prevedene na strane jezike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙