FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je jučer u povodu blagdana Uskrsa čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije. U čestitki premijer, uz ostalo, navodi kako pred Hrvatskom i dalje stoje izazovi. "Naša je Domovina na putu u obitelj zemalja Europske unije koja baštini zajedničke vrijednosti kršćanstva iz kojeg izrasta društvo mira, snošljivosti i tolerancije. Taj put, kao što ste Vi uzoriti gospodine kardinale istaknuli u svojoj uskrsnoj poruci, možemo ostvariti s Božjim blagoslovom, u zajedničkom služenju hrvatskom narodu, i našoj Domovini".

SISAK - Istražni sudac Županijskog suda u Sisku jučer je trostrukom petrinjskom ubojici Vlastimiru Kihaliću (37), koji je 21. ožujka hitcima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, odredio pritvor od 30 dana, izvijestio je predsjednik Županijskog suda Danko Kovač. Protiv Kihalića je otvoren i istražni postupak za počinjeno kažnjivo djelo teških ubojstava. Kihalić se u istrazi brani šutnjom, iako je kad se dragovoljno predao u Policijskoj postaji 21. ožujka navečer, priznao da je počinio tri ubojstva i po izjavama odgovornih u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi, izrazio žaljenje zbog počinnjenih zločina.

VINKOVCI - Vinkovački Klub Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja pozvao je "hrvatske branitelje, posebice oboljele od PTSP-a, da vrate bilo legalno bilo ilegalno oružje". Akciju vraćanja oružja vinkovačka će udruga početi najprije među svojim članovima. Vinkovački klub je u priopćenju podupro "izjavu ministrice Jadranke Kosor da je nelogično istodobno imati status hrvatskog ratnog vojnog invalida Domovinskog rata oboljelog od PTSP-a i dozvolu za držanje i nošenje oružja". U priopćenju, koje je potpisao predsjednik Kluba Dragomir Čelebić, upozorava se da se hrvatsko društvo treba jače zauzeti za hrvatske ratne vojne invalide i druge stradalnike Domovinskog rata.

ZAGREB - Tvrtka VIPnet od danasa svojim korisnicima nudi novu tarifu "0", bez mjesečne pretplate i uz mogućnost mobilnog telefoniranja unutar VIP mreže za 1 kunu po minuti razgovora, izvijestili su iz te tvrtke. Cijena razgovora prema drugim mrežama (mobilnoj T-Mobile i fiksnoj) u novoj je tarifi 2,90 kuna po minuti (u vremenu od 7 do 19 sati) te 1,90 kuna (od 19 do 7 sati). Sve cijene su sa PDV-om, a osim toga korisnici nove tarife mogu i besplatno telefonirati prema svom VIP.friends broju. VIP tarifu "0" moguće je aktivirati u razdoblju od 25. ožujka do 6. svibnja ove godine uz potpisivanje pretplatničkog ugovora na 12 mjeseci.

ROVINJ - U rovinjskoj galeriji Adris sinoć je otvorena izložba slikara Vladimira Becića. Izloženo je 25 dijela iz svih razdoblja njegova stvaralaštva, među kojima portret Miroslava Kraljevića, Planinski pejsaž s potokom, Ribarica u Rogotincu i Dječak s kukuruzom.

Kako je rečeno ta je izložba otvorena nakon serije izložbi hrvatskih umjetnika - Murtića, Bukovca, Medovića, Crnčića, Vidovića, Dulčića, Meštrovića, Kuliša, Šohaja,Glihe, Babića Kraljevića, Juneka i Račića, koje je u Galeriji Adris vidjelo više od 120 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja.

ZAGREB - Nastupom poznatoga hrvatskog pjesnika i kantautora Arsena Dedića, ovjenčanoga i "Goranovim vijencem", te stihovima laureata 42. Goranovog proljeća Ivana Rogića Nehajeva i Ivane Bodrožić sinoć je u zagrebačkome kazalištu &TD završen ovogodišnji program te najveće hrvatske pjesničke manifestacije.

U završnome programu 42. Goranovog proljeća svoje su stihove kazivali i gosti-pjesnici iz Srbije i Crne Gore te Mađarske.

Pjesnik, pisac i sociolog Ivan Rogić Nehajev "Goranov vijenac" je dobio zbog njegove "magije jezika i poezije pune različitih vještina". Nagradom "Goran" za mlade pjesnike Vukovarka Ivana Bodrožić, apsolventica studija kroatistike i filozofije u Zagrebu, ovjenčana je za rukopis "Prvi korak u tamu".

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u siječnju ove godine, sedmi mjesec za redom, bilježi pad.

Građevinski radovi u siječnju su manji u odnosu na siječanj prošle godine za 1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Statistika kod građevinskih radova bilježi negativne stope još od srpnja prošle godine, a nakon što je od sredine 2003. započelo usporavanje rasta u graditeljstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙