FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Policija je u subotu u Winfdsoru uhitila muškarca koji je gol protrčao ulicom u vrijeme vjenčanja princa Charlesa i Camille. Policajci su muškarca odmah zamotali, a zatim ga odveli u lisicama, kako je prikazano na televiziji. Na windsorskim ulicama mladence je došlo pozdraviti oko 20.000 ljudi, što bi se moglo usporediti s mnoštvom koje se okupilo 1999. na vjenčanju Charlesova mlađeg brata Edwarda i Sophie Rhys-Jones 1999. Pretrčavanje bez odjeće, poznato kao "streaking", uobičajeno je u Velikoj Britaniji u vrijeme velikih događaja, posebno sportskih priredbi.

LONDON - Britanci žele princa Williama za kralja, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u tri britanska lista. Mnogi vjeruju da će Camilla Parker Bowles, koju javnost krivi za raspad prvog Charlesovog braka s Dianom, na kraju ipak uspjeti zadobiti potporu javnosti, ali da će to biti posebno teška zadaća ako Charles naslijedi prijestolje. Veliki postotak izjavio je da bi najbolje bilo da William, 'slika i prilika' pokojne majke Diane, naslijedi prijestolje. Svaki treći ispitanik je izjavio kako misli da bi William bio bolji kralj od oca Charlesa, objavio je "Sunday Times". "Sunday Mirror" prenosi da je broj pristaša Williama kao engleskog kralja u zadnje tri godine od 34 došao do 43 posto, a "Sunday Telegraph" objavljuje da 42 posto Britanaca želi Williama za kralja.

OSLO - Lopov koji je ukrao 25 cipela u Norveškoj vjerojatno je bio jako ljut kad je shvatio da su sve samo za lijevu nogu. Kriminalac, koji očito nije rođen pod sretnom zvijezdom, provalio je u jedan automobil u norveškom gradu Bergenu i uzeo je torbu punu ženskih cipela - ali ne parova. Cipele, naime, pripadaju putujućem trgovcu koji je putovao s po jednom cipelom od svakog modela. Otkrivši da mu se nije posrećilo, lopov je u bijesu bacio torbu nedaleko od mjesta provale.

VARŠAVA - Pokojni papa Ivan Pavao II. je žalio što nije molio za poljsku nogometnu reprezentaciju na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982, izjavio legendarni poljski nogometaš Zbigniew Boniek. Boniek je na poljskoj televiziji ispričao da je Papa prilikom audijencije članova poljske nogometne reprezentacije prije početka prvenstva, kada su ga nogometaši zamolili da moli za njih, Papa to odbio, rekavši da Bog nema favorita u nogometu. No nekoliko mjeseci kasnije Boniek je ponovo stigao u Vatikan, tada kao član Juventusa. Papin osobni tajnik Stanislaw Dziwisz u povjerenju mu je rekao da bi Papa, da je znao da će Poljska doći do polufinala, molio za uspjeh. Poljska je na prvenstvu 1982. godine ispala u polufinalu, izgubivši od kasnijih pobjednika Talijana 2-0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙