FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Charles i Camilla obećali si vjernost pred nadbiskupom od Canterburyja

WINDSOR, 9. travnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon vjenčanja u windsorskojgradskoj vijećnici, princ Charles i njegova nova supruga Camillaobećali su si u subotu vjernost pred anglikanskim nadbiskupom odCanterburyja Rowanom Williamsom, na blagoslovu u kapelici Sv. Georgeau dvorcu Windsor koji je uživo prenosila televizija.
WINDSOR, 9. travnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon vjenčanja u windsorskoj gradskoj vijećnici, princ Charles i njegova nova supruga Camilla obećali su si u subotu vjernost pred anglikanskim nadbiskupom od Canterburyja Rowanom Williamsom, na blagoslovu u kapelici Sv. Georgea u dvorcu Windsor koji je uživo prenosila televizija.

Vjerskoj službi nazočili su svi glavni članovi kraljevske obitelji, uzvanici sa stranih dvorova, premijer Tony Blair i oporbeni čelnici, kao i neki istaknuti umjetnici, među kojima su bili glumci Rowan Atkinson i Kenneth Branagh.

Princ Charles (56), nasljednik britanske krune, nosio je tradicionalno vjenčano odijelo, dok se nova vojvotkinja od Cornwalla (57), koja se u vijećnici pojavila u kostimu boje bjelokosti, za crkveni blagoslov preodjenula u dugačku svilenu haljinu modro-sive boje izvezenu zlatom i s ručno oslikanim motivima.

Medeni mjesec bračni par provest će na škotskom imanju Birkhall, u srcu Highlandsa, 70 kilometara zapadno od Aberdeena, u potpuno različitom okruženju od medenog mjeseca koji je Charles proveo s prvom suprugom Dianom.

Charles i Diana krstarili su nakon vjenčanja Mediteranom na kraljevskoj jahti Britanniji, koja više nije u funkciji.

Imanje Birkhall 1849. kupila je kraljica Viktorija, a Charles ga je nasljedio od bake, kraljice majke, koja je preminula 2002. u 101. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙