FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski tisak: Camillino i Charlseovo vjenčanje ukleto

LONDON, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Vjenčanje princa Charlesa iCamille Parker Bowles koje je odgođeno za jedan dan kako bi princmogao prisustvovati pokopu Ivana Pavla II., "sigurno je prokleto",piše u utorak britanski tisak.
LONDON, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Vjenčanje princa Charlesa i Camille Parker Bowles koje je odgođeno za jedan dan kako bi princ mogao prisustvovati pokopu Ivana Pavla II., "sigurno je prokleto", piše u utorak britanski tisak.

"Zašto ja?" žali se Charles, "bijesan i očajan" u tabloidu Daily Mirror.

"Nijedno vjenčanje i sprovod!", ironičan je naslov u istom listu dok Sun piše o "očaju kraljice koja je suočena s prokletstvom svog sina i njegova ukletog vjenčanja".

"Camillin veliki dan je proklet", ocjenjuje Daily Express, dok se Daily Mail pita "što još može poći po zlu".

Svi listovi spominju nevjerojatan niz neuspjeha od objave vjenčanja 10. veljače - posebice sumnje vezane uz zakonitost vjenčanja te objave kraljice da neće prisustvovati civilnom vjenčanju.

Osjećaj stalne nesreće koja pogađa zaručnike pojačan je njihovim fotografijama odjevenim u tamnu odjeću na molitvi za Ivana Pavla II. u Londonu u ponedjeljak.

Konzervativni Daily Telegraph na prvu je stranicu stavio karikaturu na kojoj je uplašeni astronom koji kroz teleskop vidi nadolazeći meteor i viče svom kolegi: "Meteor! I ide ravno na Windsor!".

Nešto blaži je Independent koji piše za suvenire pripremljene za dan vjenčanja 8. travnja da se "uskoro mogu naći na eBayu".

Guardian i Times ipak su odali počast odluci Charlesa da odgodi vjenčanje i prisustvuje Papinom pokopu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙