FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prinčevi iz Europe i Srednjeg istoka na vjenčanju princa Charlesa

LONDON, 7. travnja 2005. (Hina/dpa) - Među 850 uzvanika pozvanih usubotu na crkveno vjenčanje britanskog princa Charlesa i CamilleParker Bowles naći će se predstavnici inozemnih kraljevskih obiteljiod Bahreina do bivše Jugoslavije, objavljeno je u četvrtak.
LONDON, 7. travnja 2005. (Hina/dpa) - Među 850 uzvanika pozvanih u subotu na crkveno vjenčanje britanskog princa Charlesa i Camille Parker Bowles naći će se predstavnici inozemnih kraljevskih obitelji od Bahreina do bivše Jugoslavije, objavljeno je u četvrtak.

Uz članove obitelji, prijatelje, političare i uglednike iz zemalja članica Commonwealtha, vjenčanju će prisustvovati kralj Bahreina, jednako kao i turski princ Al-Faisal i princ Bandar bin Sultan Saudijske Arabije.

Europske okrunjene glave, sadašnje i nekadašnje, predstavljat će nizozemski princ Constantijn sa suprugom, norveški prjestolonasljednik sa suprugom, bivši grčki kralj Konstantin, princ Radu od Hohenzollerna i njegova supruga, rumunjska princeza Margarita te princ Aleksandar i supruga iz bivše Jugoslavije.

Britanski mediji ranije su prenijeli da su prijestolonasljednik Španjolske Felipe i švedska princeza Victoria odbili doći, navodeći kao razlog druge obaveze.

Neka su izvješća, međutim, dala naslutiti da neke europske okrunjene glave nisu željele biti dovedene u vezu s Charlesovim drugim brakom s razvedenom ženom.

To je razlog što je Nizozemska poslala princa Constantijna a ne starijeg brata, prjestolonasljednika Willema Alexandera, koji je prvotno pozvan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙