FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba grafika Darka Ćurda

ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Izložba "In memoriam Darko Ćurdo -Grafike 1994.-2003." otvorena je danas u Domu Hrvatskog društvalikovnih umjetnika u Zagrebu.
ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Izložba "In memoriam Darko Ćurdo - Grafike 1994.-2003." otvorena je danas u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Izložba s oko 45 grafika koje je Ćurdo ostvario između 1994. i 2002. bila je prethodno postavljena na kazališnim festivalima i susretima glumaca u Bjelovaru, Dubrovniku, Zagvozdu i Splitu.

Radovi su izvedeni u tehnici dubokog tiska i po mišljenju kritike predstavljaju značajna umjetnička dostignuća hrvatske grafike.

U kratkom vremenu Ćurdo je postavio grafičke parametre koji su ga afirmirali kao jednog od najboljih grafičara novije hrvatske umjetnosti, kazao je otvarajući izložbu kipar Petar Barišić.

Iako je poznatiji kao glumac, najveći dio svoje kreativnosti dao je grafikama, rečeno je.

Darko Ćurdo (Gorica, BiH 1944. - 2003. Zagreb) diplomirao je Akademiju za kazalište, film i televiziju u Zagrebu 1971., nakon čega je 15 godina radio u raznim kazalištima od Dubrovnika, preko Splita do Varaždina, te se nakon toga zaposlio u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Imao je 30 izložbi od kojih 11 samostalnih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙