FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro pobija ulogu Ivana Pavla II. u rušenju komunizma

HAVANA, 8. travnja 2005. (Hina/DPA) - Kubanski predsjednik Fidel Castroizjavio je u petak da je "neopravdano" pripisivati pad socijalizma ubivšem Sovjetskom Savezu i istočnoj Europi papi Ivanu Pavlu II.
HAVANA, 8. travnja 2005. (Hina/DPA) - Kubanski predsjednik Fidel Castro izjavio je u petak da je "neopravdano" pripisivati pad socijalizma u bivšem Sovjetskom Savezu i istočnoj Europi papi Ivanu Pavlu II.

"Sudjelovanje Pape u borbi protiv socijalizma bilo je vrlo aktivno, vrlo militantno, ali je neopravdano njemu pripisivati glavnu odgovornost za rušenje socijalističkog bloka i nestanak Sovjetskog Saveza", rekao je Castro u četvrtak, a prenijela je kubanska televizija.

Kubanski čelnik je izjavio da su nakon povijesnog posjeta Karola Wojtyle Kubi 1998. "mnogi očekivali da će kubanski socijalizam također pasti". "Ali papa nije došao k nama s namjerom da poništi revoluciju", rekao je Castro.

Castro je dodao da je na kraju svog pontifikata Papa jako kritizirao kapitalizam i branio svjetski mir, te da je izražavao zabrinutost zbog položaja siromašnih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙