FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenik EU-a obnavlja dijalog s Kubom

HAVANA, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europski povjerenik za razvojLouis Michel obnovio je u petak političke razgovore s kubanskomkomunističkom vladom nakon dvogodišnjeg zastoja izazvanog sporom okopoštivanja ljudskih prava.
HAVANA, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europski povjerenik za razvoj Louis Michel obnovio je u petak političke razgovore s kubanskom komunističkom vladom nakon dvogodišnjeg zastoja izazvanog sporom oko poštivanja ljudskih prava.

Michel je najviši europski dužnosnik u posjetu Kubi nakon što je tamošnja vlada u ožujku 2003. godine zatvorila 75 prodemokratskih disidenata, samo nekoliko dana nakon što je EU otvorila veleposlanstvo u Havani.

Michel se s kubanskim šefom diplomacije Felipeom Perezom Roqueom susreo na početku trodnevnog posjeta Havani, tijekom kojeg će se susresti s glavnim disidentima i suprugama zatvorenih kritičara predsjednika Fidela Castra s kojim se, prema dosadašnjim informacijama, neće sastati.

Michel, bivši belgijski ministar vanjskih poslova izjavio je kako EU želi da joj Kuba opet bude partner, no europski diplomati ističu kako ta zemlja ne pokazuje dovoljno volje za ustupcima u pogledu poštivanja ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙