FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Brodske sirene i crkvena zvona za Svetog Oca

SPLIT, 8. travnja 2005. (Hina) - U deset sati kada je počeo pogrebniobred pape Ivana Pavla II., u splitskoj gradskoj i sjevernoj lucioglasile su se sirene s usidrenih tankera, trajekata, putničkihbrodova i drugih plovila te su istodobno zazvonila crkvena zvona.
SPLIT, 8. travnja 2005. (Hina) - U deset sati kada je počeo pogrebni obred pape Ivana Pavla II., u splitskoj gradskoj i sjevernoj luci oglasile su se sirene s usidrenih tankera, trajekata, putničkih brodova i drugih plovila te su istodobno zazvonila crkvena zvona.

Na splitskim ulicama je bilo malo ljudi, koji su u svojim kućama uz televizijske ekrane pratili pogrebni obred Ivana Pavla II.

Na uvijek prepunoj splitskoj rivi uglavnom se moglo vidjeti skupine turista sa svojim vodičima.

U školama je danas održan samo prvi školski sat koji je bio posvećen papi Ivanu Pavlu II., a i predavanja na fakultetima bila su do 9,30 sati. Brojne prodavaonice bile su zatvorene.

Radnicima Brodosplita omogućeno je da uzmu slobodan dan, a nisu radile ni gradske ni županijske službe. U Poglavarstvu grada Splita u 9,30 sati održan je komemorativni skup za Svetog Oca.

U crkvama u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji popodne i navečer zakazane su mise zadušnice. Središnja misa zadušnica u Splitu za papu Ivana Pavla II. održat će se na Žnjanu kod Križa na platou gdje je Sveti Otac 1998. prigodom posjeta Splitu slavio svetu misu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙