FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ratzinger: Papa probudio vjeru

RIM , 8. travnja 2005. (Hina) - Papa nas gleda i blagoslivlja, rekao jedekan Kardinalskog zbora Joseph Ratzinger, u homiliji tijekom svečanemise s kojom je u petak na Trgu sv. Petra u Rimu započeo pogreb papeIvana Pavla II, podsjetivši posebno na to kako je Papa probudiovjeru.
RIM , 8. travnja 2005. (Hina) - Papa nas gleda i blagoslivlja, rekao je dekan Kardinalskog zbora Joseph Ratzinger, u homiliji tijekom svečane mise s kojom je u petak na Trgu sv. Petra u Rimu započeo pogreb pape Ivana Pavla II, podsjetivši posebno na to kako je Papa probudio vjeru.

Pred uzvanicima iz cijeloga svijeta, među kojima i prvi puta u povijesti pogreba nekog pape je bio i jedan američki predsjednik, George Bush, s dvojicom bivših predsjednika, kardinalima i više stotina tisuća vjernika koji su klicali da bi Ivana Pavla II. trebalo proglasiti svecem, Ratzinger je održao dirljivu homiliju, podsjetivši na sva razdoblja života Ivana Pavla II.

Na koncu je podsjetio kako je Papa posljednji puta htio udijeliti blagoslov Urbi et orbi, premda je bio jako bolestan, sa svoga prozora na Trgu sv. Petra.

Sada "možemo biti sigurni da nas naš ljubljeni Papa gleda s prozora kuće Oca, vidi nas i blagoslivlje nas", rekao je Ratzinger.

Podsjetio je na pretposljednju knjigu Ivana Pavla II. "Ustanite, idemo!" s kojom je, kako je rekao, probudio "umornu vjeru" i kazao nam "svima i danas, da trebamo hodati u vjeri" istaknuvši da je Sveti Otac ostao svećenik do kraja.

Ratzinger je podsjetio na poseban odnos Pape prema mladima, a njegova je homilija bila više puta pozdravljana burnim pljeskom.

Hrvatski predsjednik Stipe Mesić smješten je na Trgu svetog Petra u drugom redu iza talijanskog predsjednika Carla Azeglia Ciampija, što se smatra vrlo važnim znakom za vatikanski protokol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙