FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina zagrebačkih škola i fakulteta pridržava se naputka ministra Primorca

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Većina zagrebačkih fakulteta,srednjih i osnovnih škola pridržava se jučerašnje preporukeMinistarstva znanosti, obrazovanja i športa, da se učenicima,studentima, nastavnicima i zaposlenicima, ako to žele, omogućipraćenje prijenosa pogreba pape Ivana Pavla II.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Većina zagrebačkih fakulteta, srednjih i osnovnih škola pridržava se jučerašnje preporuke Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, da se učenicima, studentima, nastavnicima i zaposlenicima, ako to žele, omogući praćenje prijenosa pogreba pape Ivana Pavla II.

Neki fakulteti, međutim, preporuku su primili tek na kraju jučerašnjeg radnog vremena, pa su profesori, studenti i zaposlenici o njoj tek djelomično obaviješteni.

Kako je istaknula tajnica Fakulteta političkih znanosti (FPZ) Irena Farkaš, iz tog je razloga na FPZ-u "šaroliko", jer obavijesti nisu pravovremeno proslijeđene svima.

Filozofski fakultet tu odluku, pristiglu tek nakon 15 sati, proslijedio je pročelnicima odsjeka i voditeljima kolegija, a u prostorijama gdje su TV-prijemnici omogućeno je praćenje prijenosa pogreba.

Ekonomski fakultet odluku je dobio tek danas, te predavanja nisu otkazana, ali tko želi može pratiti TV-prijenos.

U Gimnaziji na Katarininom trgu nastava se odvija djelomično, a svim učenicima koji to žele omogućeno je praćenje prijenosa pogreba, dok je zagrebačka Treća Gimnazija imala nastavu samo prva dva sata u jutarnjoj smjeni.

Osnovnoškolske ustanove također se pridržavaju preporuke ministarstva. Tako su primjerice u osnovnoj školi "Augusta Harambašića" bila organizirana tek prva dva sata, dok se tijekom ostatka nastave organizirano prati prijenos pogreba Svetog Oca.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙