FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kad počne sprovod pape Ivana Pavla II., oglasit će se zvona

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić u povodu smrti Svetog Oca odredio je kad započne obredsprovoda u Rimu zvone sva zvona u Nadbiskupiji do petnaest minuta.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u povodu smrti Svetog Oca odredio je kad započne obred sprovoda u Rimu zvone sva zvona u Nadbiskupiji do petnaest minuta.

Nadbiskup je odredio također, kako je danas priopćeno iz Ureda zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću, da je svaki svećenik dužan slaviti svetu misu za pokoj Papine duše te da se u crkvama Nadbiskupije nakon ukopa slavi misa zadušnica za Svetoga Oca.

U nedjelju, 10. travnja, odredio je da se na misama s narodom govori o papinskoj službi u Crkvi i da se moli za pokoj duše Ivana Pavla II. te za izbor novog pape.

Nakon te nedjelje zatražio je da se na misama s narodom, i kroz tjedan, u sveopćoj molitvi upravi poseban zaziv Gospodinu za izbor novoga pape.

Čim se dozna da je novi papa izabran, zagrebački nadbiskup je odredio da zvona svečanom zvonjavom razglase taj značajan događaj Katoličke crkve.

U nedjelju poslije izbora pape, kako je odredio, molit će se za novoga papu, govoriti o njemu i pjevati "Tebe Boga hvalimo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙