FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Camilla Parker Bowles će dobiti sve Dianine titule

LONDON, 4. travnja 2005. (AFP) - Camilla Parker Bowles dobit ćevjenčanjem za princa Charlesa titulu princeze od Walesa koja se najužepovezivala s pokojnom princezom Dianom, pišu britanski listovi.
LONDON, 4. travnja 2005. (AFP) - Camilla Parker Bowles dobit će vjenčanjem za princa Charlesa titulu princeze od Walesa koja se najuže povezivala s pokojnom princezom Dianom, pišu britanski listovi.

Taj će naslov biti potvrđen parlamentarnom izjavom, piše "Sunday Times".

Također se očekuje da će naslov izazvati bijes pristaša pokojne princeze koji krive Camillu Parker Bowles za raskid njezina braka s princom Charlesom.

Camilla je ranije izjavljivala kako bi htjela da je se zove titulom vojvotkinje od Cornwalla, što je jedna u nizu Charlesovih titula koju će dobiti vjenčanjem.

Tu bi titulu promijenila u princeza Consort ako bi Charles zasjeo na englesko prijestolje.

Chris Leslie, ministar za ustavna pitanja, potvrdit će u ponedjeljak da će Camilla Parker Bowles dobiti sve titule koje ima njezin suprug princ Charles. To su princ od Walesa, vojvoda od Cornwalla, vojvoda od Rothesaya, grof od Carricka, barun od Renfrewa, grof od Chestera, lord Islesa i Veliki upravitelj Škotske, piše Sunday Times.

Viši izvor u britanskoj vladi tvrdi da je potrebna parlamentarna odluka kako bi se promijenio zakon kojim Parker Bowles ne bi mogla dobiti sve te titule.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙