FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo financija pobija tvrdnje vodstva "Sport Tipa"

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo financija odbacilo jedanas izjavu čelnika Kladionice "Sport Tipa" da je za teškoće igubitke u toj tvrtki kriv novi Zakon o igrama na sreću.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo financija odbacilo je danas izjavu čelnika Kladionice "Sport Tipa" da je za teškoće i gubitke u toj tvrtki kriv novi Zakon o igrama na sreću.

Istaknuto je da je novi zakon na snagu stupio 2002., a ne 2003. te da je ta tvrtka poslovala s gubitkom i 2000. kad je način oporezivanja bio drukčiji.

Zakon o priređivanju igara na sreću i nagradnih igara koji je stupio na snagu u srpnju 2002., a ne 2003. kako je izjavila odgovorna osoba 'Sport Tipa', uređuje tehničke uvjete klađenja, oporezivanja i svih ostalih uvjeta u cijelosti jednako za privatna trgovačka društva i Hrvatsku lutriju d.o.o. te ne stoji izjava da se tim Zakonom pogodovalo Hrvatskoj lutriji, kaže se u priopćenju Ministarstva.

'Sport Tip' poslovao je s gubitkom i 2000. kad se klađenje oporezivalo na drukčiji način (20% na razliku između uplate i isplate dobitaka igračima), pa je također netočna izjava odgovornih osoba da ih je u gubitke doveo nov način oporezivanja, navodi Ministarstvo financija.

Napominje da je Hrvatska lutrija počela priređivati klađenja tek u lipnju 2004., te nikako ne stoji tvrdnja da je Hrvatska lutrija jedan od razloga lošeg poslovanja privatnih trgovačkih društava. Osim toga Ministarstvo financija ističe da je dužno demantirati netočnu izjavu o lošem poslovanju ostalih kladionica u kojima uplate i poslovni rezultati znatno rastu i nakon promjene Zakona.

"Moguće uzroke lošeg poslovanja 'Sport Tipa'", navodi se u priopćenju, "treba tražiti u međusobnim odnosima suvlasnika, koji su se sigurno odrazili na poslovanje kladionice, te u visokim koeficijentima u usporedbi s koeficijentima u ostalim europskim zemljama, koji pak uzrokuju visoke isplate igračima.

Damir Štimac, vlasnik većinskog udjela u tvrtki, i izvršna direktorica Ana Suman izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Splitu da je "Sport Tip" podnio zahtjev za otvaranjem stečaja zbog duga od 5,5 milijuna kuna. Ocijenili su, uz ostalo, da je glavni uzrok teškoća novi Zakon o igrama na sreću zbog novog načina izračuna poreza te pokušaj države da se ide na ruku Hrvatskoj lutriji, odnosno uspostavi monopol na tom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙