FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fond Vijeće Europe pomaže distribuciju dva filma u hrvatskim kinima

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Eurimages, fond Vijeća Europe kojipomaže distribuciju i produkciju europskoga filma, financijski ćepoduprijeti distribuciju dva europska filma u hrvatskim kinima, kojeće krajem ožujka početi distribuirati sestrinske tvrtkeUCD-Distribucija i PA-DORA.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Eurimages, fond Vijeća Europe koji pomaže distribuciju i produkciju europskoga filma, financijski će poduprijeti distribuciju dva europska filma u hrvatskim kinima, koje će krajem ožujka početi distribuirati sestrinske tvrtke UCD-Distribucija i PA-DORA.

U hrvatskim kinima bi se krajem ožujka trebao naći francuski film "Inquietudes" Gillesa Bourdosa, a 21. travnja švedski "Drowning Ghost" Mikaela Hafstroema, rekao je asistent direktora kino distribucije UCD-a Igor Devčić.

Distribucija svakog filma mogla bi biti financirana sa šest do osam tisuća eura, procjenjuje Devčić, napomenuvši kako službenu potvrdu od Eurimagesa još nisu dobili pa tako još i nema točnog iznosa kojim će filmovi biti podržani.

Eurimages, organizacija je osnovana 1988. pri Vijeću Europe kako bi promovirala i pomagala europsku kinematografiju i stvorila konkurenciju dominantnom američkom filmu. Za financiranje 10 europskih filmova ove godine Eurimages će izdvojiti nešto manje od tri i pol milijuna eura.

Od osnutka, Eurimages je financijski podržao više od 1000 filmova europskih koprodukcija. U Eurimagesu je 31 zemlja članica, među kojima je i Hrvatska, koja se učlanila 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙