FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 6. travnja

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 6. travnja.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 6. travnja.

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predstavit će na konferenciji za novinare projekt izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave u 2005. godini. Za taj projekt ove godine je izdvojeno 90 milijuna kuna, a prošle godine 55 milijuna kuna.

Bit će predstavljena i nova web stranica Ministarstva, a u njezinom sklopu i aplikacija za pretraživanje podataka o poduzetničkim i slobodnim zonama. Uz pomoć te aplikacije investitori će moći jednostavno provjeriti dostupnost slobodnog prostora u pojedinoj zoni, njezino infrastrukturno stanje i druge podatke (10 sati, Ministarstvo, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Europapress Holding (EPH) i konzultantska tvrtka McKinsey & Company predstavit će na konferenciji za novinare natječaj za najbolje poduzetničke projekte "Ideja", kojemu je cilj motivirati poduzetnike na putu do samostalnosti i pokretanja uspješnih poduzeća. U ime Vlade, koja podržava projekt, na predstavljanju će biti, kako je najavljeno, potpredsjednik za gospodarstvo Damir Polančec (11,00 sati, EPH, Koranska 2).

ZAGREB - Ministar prehrane i ruralnog razvoja njemačke savezne države Baden Württemberg Will Stächele, koji od 5. do 7. travnja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, održat će sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Predviđen je razgovor o stanju poljoprivrede u Hrvatskoj, razvoju ruralnih prostora, mjerama Ministarstva poljoprivrede u sklopu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, twinning projektima koji se provode u području poljoprivrede sa SR Njemačkom te o mogućnostima suradnje Hrvatske i Baden Württenberga u području poljoprivrede i ruralnog razvoja (10,15 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva).

ZAGREB - U sklopu 3. Međunarodnog sajma gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show" održat će se Okrugli stol "Željeznice na X. paneuropskom koridoru". Uvodno će na skupu govoriti predstavnik interesne zajednice X. koridora - ARGE Gunther Kaluza, savjetnik za zemlje srednje i istočne Europe Zajednice europskih željeznica Ad Toet, direktor odjela Istok-Zapad Međunarodne željezničke unije Jerzy Wisniewsky te predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić (11,00 sati, Zagrebački velesajam - Dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

RIJEKA - U Rijeci će biti otvoreni "Proljetni međunarodni sajmovi 2005.", na kojima će nastupiti oko 280 izlagača iz pet zemalja. U sklopu Sajmova, koji se održavaju do 10. travnja, održat će se tri zasebne sajamske priredbe: Međunarodni proljetni sajam, Međunarodni sajam opreme, namještaja i uređenja "Dom i tehnika" te Sajam obrtnika proizvođača za turizam "HOT 2005." (11 sati, Dvorana mladosti)

Prvog dana sajma održat će se i Gospodarski forum o poticajnim mjerama i razvojnim programima za malo i srednje poduzetništvo na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatskog saveza udruga, Hrvatske gospodarske komore i gospodarstvenika (13 sati, Hrvatska čitaonica, Trsat).

ZAGREB - Gospodarsko-interesno udruženje proizvođača pića Hrvatske održat će redovnu sjednicu skupštine. Uz redovne skupštinske teme, bit će riječi o cjelokupnoj situaciji u proizvodnji i prometu jakih alkoholnih pića, bezalkoholnih pića te mineralnih i izvorskih voda u Hrvatskoj (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Udruga Hrvatski radiša i nakladnička kuća Dom i svijet predstavit će monografiju "Hrvatski radiša 1903. - 1945./2003" (11 sati, Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I).

ZAGREB - Većina zaposlenih u Hrvatskoj osjeća mobbing, odnosno psihičko zlostavljanje na radnom mjestu, pokazuju rezultati istraživanja web portala Posao.hr. Čak 84 posto ispitanika pozitivno je odgovorilo na pitanje jesu li ikada bili u situaciji da ih kolege, podređeni ili nadređeni psihički zlostavljaju.

U istraživanju je sudjelovalo 812 ispitanika iz Grada Zagreba te Zagrebačke, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Osječko-baranjske županije. Istraživanje je pokazalo da zlostavljanje od strane nadređenih, tzv. okomiti mobbing, prepoznaje najveći broj ispitanika, njih 82 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙