FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 1. travnja

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 1. travnja.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. travnja.

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj održat će konferenciju za novinare u povodu predstavljanja rezultata projekta Industrijske norme Europske unije, financiranog u okviru programa CARDS 2001. Projekt je vrijedan 763 tisuće eura, a proveden je pri Državnom zavodu za mjeriteljstvo, uz stručnu pomoć Francuske normizacijske udruge i Nizozemskog instituta za normizaciju (12,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva - kino dvorana, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Upravni odbor (UO) Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na svojoj bi sutrašnjoj sjednici trebao, među ostalim, donijeti odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za osnivanje javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar. Prema ranijim najavama, očekuje se i odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za pulsku trgovačku tvrtku Istra d.d. u stečaju, za koju su tri ponuđača ušla u uži izbor, kao i informacije o daljnjem tijeku privatizacije PPK Valpova te Slobodne Dalmacije. Teme sutrašnje sjednice trebali bi biti i natječaj za karlovački KIM, te novi natječaj za zabočku Regeneraciju, za koju na dosadašnjim natječajima nije bilo zainteresiranih. Sama sjednica Upravnog odbora zatvorena je za javnost, a o odlukama koje će na njoj biti donešene po završetku sastanka izvijestit će predsjednik UO-a HFP-a Damir Polančec (17,00 sati, Ivana Lučića 6-8)

ZAGREB - Na 10. godišnjoj skupštini Hrvatskog nacionalnog odbora Svjetskog vijeća za naftu i plin bit će predstavljen godišnji izvještaj, a bit će izabran i predsjednik i drugi dužnosnici odbora (11,00 sati, Ina Naftaplin, Šubićeva 29).

KARLOVAC - Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela i Hrvatska turistička zajednica predstavit brošuru "Obiteljski i mali hoteli". Nakon prezentacije, članovi Upravnog vijeća UMH predstavit će najnovije aktivnosti udruge (11,00 sati, Hotel Srakovčić, Perivoj Josipa Vrbančića 8).

SPLIT - Tvrtka Profectus na konferenciji za novinare predstavit će 7. međunarodni sajam nautike i Split Auto Show koji će se održati u Splitu od 5. do 10. travnja (Lučka kapetanija, Obala lazareta 1 u 11 sati).

ZAGREB - Na ispunjavanje poreznih obveza poduzeća su u Hrvatskoj od lipnja 2001. do lipnja 2002. potrošila više od dvije milijarde kuna, što je oko 1,2 posto BDP-a, podatci su Instituta za javne financije (IJF). Institut je pokušao procijeniti ukupni trošak poduzeća koja su obveznici poreza na dobit, analizirane su sve vrste poreza (osim carina i trošarina), a prema vrsti troška troškovi radne snage unutar poduzeća zaduženih za poreze, troškovi dodatnih softvera i hardvera, formulara, stručne litarature, itd., te vanjski troškovi (knjigovodstveni ili računovodstveni servisi, porezni savjetnici i sl.).

ZAGREB - Hrvatsko tržište mobilnih komunikacija u 2005. će zbog ulaska trećeg mobilnog operatera i očekivane nove ponude usluga biti izrazito dinamično te se predviđa njegov daljnji porast od oko 9 posto, što je gotovo 30 posto veći porast od onoga u zemljama zapadne Europe. Pokazala je to najnovija studija o mobilnim operaterima analitičke kuće "Arthur D.Little, nastala u suradnji sa finacijskim analitičarima iz kuće "Exane BNP Paribas" te iz razgovora s više od 40 direktora europskih mobilnih operatera i dobavljača telekom opreme. U Hrvatskoj su, kako su izvijestili iz zagrebačkog predstavništva kuće "Arthur D.Little", razgovori provedeni kod oba mobilna operatera.

ZAGREB - Četiri hrvatska hostela kojima upravlja Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) u Puli, Zadru, Dubrovniku i Zagrebu ove će godine, slično kao i lanjske, imati odličnu popunjenost, jer se, kako naglašavaju u tom Savezu, Hrvatska u zadnje dvije-tri godine u potpunosti vratila na "turističke koridore" putovanja mladih iz cijelog svijeta. U ta četiri hostela prošle je godine boravilo 47 tisuća mladih iz gotovo svih dijelova svijeta, koji su ostvarili 95 tisuća noćenja. Ostvarena je, kaže direktor HFHS-a Tihomir Plejić, gotovo stopostotna popunjenost hostela. Ove godine očekuju daljnji porast gostiju i noćenja u tim objektima, iako ne u velikim postocima, budući se radi o nedovoljnim hostelskim kapacitetima za turističku Hrvatsku. U ta je četiri hostela ukupno 710 postelja, a popunjenost tih kapaciteta već u prvim mjesecima ove godine dostiže 75 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙