FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen posjet gospodarskog izaslanstva Libiji

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo načelu s državnim tajnikom za gospodarstvo Vladimirom Vrankovićemzavršilo je službeni posjet Libiji, priopćilo je Ministarstvogospodarstva, rada i poduzetništva.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu s državnim tajnikom za gospodarstvo Vladimirom Vrankovićem završilo je službeni posjet Libiji, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Središnji događaj posjeta bio je susret s libijskim izaslanstvom u Generalnom savjetu za gospodarstvo i trgovinu, a državni tajnik Vranković posjetio je i Udruženje gospodarskih komora Libije gdje je potpisan ugovor između DIOKI-ja i Libijske naftne kompanije vrijedan više od 10 milijuna dolara.

Tom prilikom Vranković je ocijenio da pored suradnje u istraživanja nafte i plina, Hrvatska može sudjelovati u infrastrukturnim projektima u Libiji, posebice u izgradnji željezničkih i cestovnih pravaca, kao i u elektrifikaciji. Libijska strana pozvala je hrvatske tvrtke na suradnju u izgradnji željezničkih pruga, pomoć u izgradnji zdravstvenih objekata i sudjelovanje u drugim projektima.

Istovremeno, 25 hrvatskih tvrtki predstavilo se na 34. Općem međunarodnom sajmu u Tripoliju koji je ove godine okupio više od tri tisuće izlagača iz 38 zemalja.

Nastupili su hrvatski gospodarstvenici iz sektora istraživanja nafte i plina, keramičarske industrije i sanitarija, poljoprivredno-prehrambenog i duhanskog sektora, kozmetičke industrije, metaloprerađivačke industrije, telekomunikacija, elektroindustrije, građevinarstva i poljoprivredne mehanizacije.

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i Generalnu narodnu komisiju za vanjske poslove, a tom prilikom obje strane iskazale su interes za poboljšanjem suradnje na području poljoprivrede, brodogradnje i turizma, kaže se u priopćenju.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙