FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjevernokorejski premijer doputovao u posjet Kini

PEKING, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjevernokorejski premijer PakPong-ju, tehnokrat koji vodi gospodarske reforme u svojoj zemlji,započeo je u utorak peterodnevni posjet Kini za koji se očekuje da ćebiti usredotočen na napore za obnovu pregovora s ciljem okončanjasjevernokorejskog programa razvoja nukleranog oružja.
PEKING, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjevernokorejski premijer Pak Pong-ju, tehnokrat koji vodi gospodarske reforme u svojoj zemlji, započeo je u utorak peterodnevni posjet Kini za koji se očekuje da će biti usredotočen na napore za obnovu pregovora s ciljem okončanja sjevernokorejskog programa razvoja nukleranog oružja.

Pak će se sastati u utorak s kineskim premijerom Wenom Jiabaom, a u srijedu s predsjednikom Huom Jintaom.

U ponedjeljak je američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila da je pozvala kineske čelnike da izvrše veći pritisak na Sjevernu Koreju kako bi se vratila na šestostrane pregovore o nuklearnom pitanju.

"Kina ima važnu ulogu u uvjeravanju Sjeverne Koreje da je povratak pregovorima najbolji način za poboljšanje odnosa s ostatkom svijeta", rekla je Rice novinarima nakon razgovora s kineskim ministrom vanjskih poslova Liom Zhaoxingom tijekom svoga posjeta Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙